2010/12/29

Хольж идэж болдоггүй 12 төрлийн хүнсний зүйл

Image hosting by IMGBoot.com
1. Шарсан үхрийн мах болон төмсийг хольж идэхгүй байх. Шарсан үхрийн мах болон төмсийг хольж идвэл ходоод гэдэсний чадавхад муугаар нөлөөлдөг.

2. Сонгиныг дүфүтэй хольж идэхгүй байх. Дүфүнд хадгалагдаж байгаа кальци болон сонгинын доторх өвсний хүчил нийлээд өвсний хүчлийн кальци болж ходоодны шингээлтэд харшилдаг.

3. Буурцгийн ээдмийг өндөгтэй хольж идэхгүй байх. Өндөгний уураг болон буурцгийн ээдэм дэх инсулин нийлбэл энэ хоёр эдийн шим тэжээл алдагддаг.

4. Өндгийг цайнд чанахгүй байх. Цайнд амьд бодисын шүлт байхаас гадна бас хүчлийн эд агуулагдаж байгаа тул эдгээр нийлмэл эд нь өндөгний төмрийн элементтэй нийлбэл шингээлтэд муу.

5. Шарсан өндгөнд амтны охь үйхгүй байх. Тахианы шарсан өндгөнд амтны охь үйвэл тахианы өндөгний жинхэнэ үнэр амт нь өөрчлөгдөх буюу дарагддаг.

6. Улаан лууван болон цагаан лууванг хольж идэхгүй байх. Цагаан лууванд маш их амин дэм С агуулагдаж байдаг. Гэвч улаан лууванд агуулагдаж байгаа чийг бамыг эсэргүүцэх хүчлийн эд нь амин дэм С-д харш нөлөө үзүүлдэг байна.

7. Лууван болон жимсийг хольж идэхгүй байх. Лууван зэрэг хүнсний ногоо нь ходоодонд янз бүрийн хүчил бий болгодог. Энэ үед жимс идэх юм бол жимсэнд агуулагдаж байдаг гуулийн өрлийн эд нь гэдэс ходоодны бактерт задарч хүний бие цогцыг таргалуулах юм уу бамбай булчирхайг том болгодог байна.

8. Далайн гаралтай хүнсний зүйлийг жимстэй хольж идэхгүй байх. Далайн гаралтай хүнсний зүйлд уураг болон кальци зэрэг шим тэжээлтэй зүйл элбэг байдаг. Хэрэв хүчиллэг зүйл их агуулагдсан жимстэй хольж идвэл гэдэс өвдөх, бөөлжих, дур гутах зэрэг илрэл гардаг юм.

9. Үнээний сүүг жүржтэй хольж идэхгүй байх. Сүүний уураг нь жүржинд агуулагдаж байгаа жимсний хүчил болон аминдэм С-тэй нийлбэл эгшин хатуурч ходоод гэдэсний шингээлтэд нөлөөлдөг.

10. Шар лууванг архитай холихгүй байх. Шар луувангийн В эд нь спирттэй холилдвол хэн хүнийг элэгний өвчинд нэрвэгдүүлэх аюултай.

11. Цагаан архийг хийжүүлсэн ундаатай хольж уухгүй байх. Энэ хоёр хатуу зөөлөн ундааг холивол, нүүрсхүчлийн хий бий болж, ходоод, элэг, бөөр зэргийг хүнд ноцтой нөлөөлж, зүрх тархины судсыг гэмтээдэг байна.

12. Мах идсэнийхээ дараа цай уухгүй байх. Мах болон далайн гаралтай хүнсний зүйл зэрэг уураг ихтэй идээ будааг идсэнийхээ дараа цай уухгүй бол биед ашигтай. Цайнд агуулагдаж байдаг үлэмж хэмжээний даннийн хүчил нь уурагтай нийлээд даннийн хүчлийн уураг бүрдүүлж, гэдэсний ажиллагааг удаашруулдаг байна.

/Монголчуудын амьдрал/
blog comments powered by Disqus
:
Вебсайт захиалгаар чанартай хийж үйлчилнэ. zayaznet@yahoo.com Биотогоор бариа засал хийнэ, эмчилнэ. 96688201, 97671271
 
Copyright © 2010 Zayaz.net Сайтын мэдээллийг ашиглах тохиолдолд заавал нэрийг дурдана. Вебсайтын загварыг Да Пино